metu getihe Wayah

Nalika ngatur wiwitan file ana telung wilayah wigati kanggo mbudidaya:

Area Trim: Iki ukuran ukuran kaca Potong. Iku ukuran sing buku rampung bakal apik kanggo, dhuwur lan dawa kaca.
Metu getihe: Iki wilayah sing mujur Weekend baris Potong. Yen sampeyan duwe latar mburi, gambar utawa unsur desain sing arep metu getihe mati kaca, sampeyan kudu ngluwihi iki dening 1/8 "(3 mm) ngluwihi tandha Potong.
Area Aman: Tansah kothak teks lan heading sing ana ing wilayah aman, kang ing minimal 1/8 "(3 mm) saka wilayah Potong.

printer mranata munggah kaca dileksanakake ing sheet, mulane iku penting kanggo nyiyapake bleeds ing kabeh 4 pinggir kaca.

 

Manajemen werna

Kanggo asil paling apik ing profil kudu Applied kanggo gambar ing Photoshop, ora ing InDesign:
Nalika nyepakaké file gambar ing Photoshop, pilih saka Sunting / Convert to Profile lan milih salah siji saka ing ngisor iki saka menu gulung mudhun:
• Kanggo GRACoL , Adobe profil: ditutupi GRACoL 2006 (ISO 12647-2: 2004)
• Kanggo FOGRA ditutupi, Adobe profil: ditutupi FOGRA39 (ISO 12647-2: 2004)
• Kanggo uncoated, profil FOGRA Adobe: uncoated FOGRA47 (ISO 12647-2: 2004 )

 

Gambar Prep

Deleng pedoman ing bagean iki kanggo nyiapake file minangka kanthi sabisa. Iki bakal bantuan kanggo supaya kasalahan sak preflight. Yen sampeyan ora yakin sing file sing Nggawe bener hubungi eksekutif dodolan kanggo saran.

 

File ditrima

Aplikasi File Ketrima:
• Adobe InDesign
• Adobe Illustrator (. Ora cocok kanggo tata letak interior Mangga oleh saluran seni lan kaca siji dokumen, kaya logo, Jaket, etc.)
• Print PDFs siap digawe saka aplikasi file kadhaptar ndhuwur

 

Font Guide Lines

Disaranake sampeyan nggunakake PostScript, OpenType utawa fonts TrueType. Sawetara fonts njaluk rusak sak transmisi, kayata kobong ing DVD utawa ngunggah liwat FTP. Disaranake compressing fonts ngajokake wong.

Aja nggawe fonts sing ora duwe font printer sing cocog. Contone, ing program tata sampeyan bisa milih "Helvetica" lan banjur klik "Bold" gaya amarga ana "Bold Helvetica" font printer sing cocog. Nanging yen sampeyan pilih "Futura Heavy" lan banjur aplikasi sing "Bold" gaya kanggo sampeyan ora bakal njaluk versi bolder saka font sing amarga ora ana font printer sing cocog.

Disaranake sampeyan pilih font pengin langsung ing menu font tinimbang milih font basa lan nglamar gaya. Kanthi fonts gedhe sing ngemot akeh bobot ing technique terakhir bisa nggawe asil ranyono.

Nalika ngatur wiwitan werna font, mangga tetep pedoman ing atine:
8 pt. ing 100% saka werna sing ngalangi.
12 pt. ing 60% kanggo 80% saka werna
16 pt. ing werna CMYK. Font CMYK cilik bakal print karo sudhut jagged lan katon cetho (utawa mati REGISTER) amarga titik sing dicithak layar.

 

njebak

Mbesangi wis ndawakake Graphic utawa gambar dening 0.25pt kanggo munggel halo putih utawa longkangan sak image utawa Graphic. Umumé werna proses ora perlu kanggo bakal kepepet, senadyan ana sawetara seng. InDesign wis prasetel setelan trap, umume ora perlu sumelang ing bab njebak.

Sampeyan kudu eling mbesangi nalika sampeyan nuthuk metu gambar utawa unsur desain saka latar mburi ngalangi. Ana rong cara kanggo supaya halo putih, utawa apa katon dadi misregistration, dening nglamar mbesangi bener utawa dening overprinting. Overprinting dianjurake kanggo teks utawa lancip grafis utawa garis, nanging elinga overprinting bakal nambah werna diutus saka obyek kanggo werna ndasari lan uga mengaruhi werna barang.

Conto:
Yen sampeyan duwe teks ijo (c: 95, m: 0, y: 80, k: 0) lungguh ing biru a (c: 95, m: 20, y: 10, k: 0) latar mburi, ora kudu trap amarga saka latar mburi cyan ngalangi lan yen teks punika 16 pt. utawa cilik sampeyan kudu ngeset teks kanggo OVERPRINT.

 

Gambar Setel Up

Woy res file gambar kudu tansah diajukake minangka TIFF, PSD, AI utawa EPS file. Faktor sing paling penting ing Reproduksi kualitas punika ukuran berkas final. Kabeh file gambar sing arep 300 DPI (titik per inch) lan baris seni kudu 1200 DPI ing ukuran Final.
A gambar gedhe mentas ing 150 DPI punika fungsi-fungsi padha karo kanggo gambar setengah ukuran sing mentas ing 300 DPI. Loro-lorone bakal kasil ing file sing kira-kira padha karo ukuran.

Nalika nyepakaké file gambar sing perlu kanggo dijupuk jumlah tengen informasi. Yen file cilik banget padha katon surem utawa pixelated. Yen lagi banget gedhe padha nggawe karya imagesetter mokal utawa bisa gawé kesalahan PostScript.

Kurang saka 300 DPI (utawa 1200 DPI gambar line) bakal nimbulaké kesalahan sak proses preflight. All images hi-res kudu diset minangka CMYK, lan ora luwih saka + 15% utawa -15% saka ukuran Reproduksi. Artwork diundhuh saka situs web sing biasane kurang banget-résolusi kanggo Reproduksi print. Supaya nggunakake garis ing kriya sing luwih tipis tinimbang .5 titik.

All images kudu diajukake minangka CMYK, ora format RGB. Kabeh werna kudu retouched lan werna didandani ing Photoshop sadurunge gambar kang diimpor menyang InDesign.

 

Images Bitmapped

Raster utawa bitmap gambar sing ana ing wangun squares cilik ing kothak kaya pola, dikenal minangka piksel, kanggo makili grafis. Saben piksel ing gambar bitmap nduwèni aji lokasi lan werna tartamtu diutus menyang. Jinis berkas sing paling umum yaiku TIFF, EPS utawa file Photoshop PSD.

Nalika nyepakaké file foto kanggo Reproduksi print sampeyan kudu meh tansah gawé gambar TIFF utawa file PSD. file TIFF luwih umum, lan iku format mbukak, kang tegese padha bisa digunakake ing InDesign utawa Quark. file PSD mung bisa digunakake ing program Adobe Photoshop.

gambar umum punika JPEG. Utamané dipigunakaké kanggo foto, JPEG iku salah siji saka loro format file umum digunakake ing web. Iku format teken supaya informasi ilang sak komprèsi. Yen sampeyan duwe file JPEG sing arep digunakake ing print, mbukak ing Photoshop lan pilih: Image-> Mode-> CMYK Warna (utawa Grayscale).

Iku ok kanggo resample saka gambar gedhe menyang cilik. Photoshop mung mbalang metu piksel ekstra lan gambar bakal katon cilik lan saben dicokot minangka cetha kang ana sadurunge.

Iku NATE A IDEA apik kanggo upsample saka gambar cilik kanggo luwih gedhe siji. Ing kahanan iki, Photoshop nambah piksel gambar. Program maringi werna kanggo iki piksel anyar adhedhasar warna piksel tetanggan. Iki uga kasil gambar sing blurrier saka asli, minangka ditampilake ing sisih tengen.

Aja ngirim file GIF kanggo produksi print.

 

Images ireng lan putih

Gumantung ing project, sampeyan bisa nyiyapake gambar sampeyan 1 werna 4 gambar warna CMYK ireng lan putih, duotones, utawa.

1 werna gambar ireng lan putih wis nyiyapake umume nggunakake proses ireng. Highlights lan dipengini sing diset ing gradasi abu-abu.

2 werna gambar ireng lan putih sing Nggawe nggunakake proses ireng lan werna PMS. The PMS werna bisa digunakake kanggo aplikasi werna sepia utawa PMS werna abu-abu kanggo nggawe rincian liyane ing highlights grayscalefrom kanggo dipengini.

4 werna ireng lan putih sing digawe nggunakake CMYK lan nyedhiyani paling detail saka highlights kanggo dipengini. 4 ireng lan putih werna sing imbangan alus banget. Nalika ngatur wiwitan file, sampeyan kudu nggawe manawa ora ana werna matak ing gambar. Sampeyan kudu ngilangke cast ing Photoshop sadurunge gambar diimpor menyang InDesign.

 

Vector Ilustrasi

Output kabeh file vector ilustrasi minangka EPS utawa AI (Illustrator). Aja manawa kanggo cocog jeneng werna ing file iki kanggo jeneng-jeneng saka warna sing padha ing piranti alus sing tata.

Sawetara vèrsi Adobe Illustrator ngijini sampeyan kanggo mundhakaken utawa murah résolusi output standar Adobe Illustrator iku. Aja nyetel setelan iki. Mudhunake résolusi bakal kasil dalan lingkungan kawangun. Raising bisa menehi kasalahan rasah sak preflight.

Simpen file gambar line minangka gambar bitmapped. Yen sampeyan nyimpen gradasi abu-abu, sudhut uga output karo layar Halftone nggawe wong katon surem utawa jagged.

 

Nggunakake Black Ink Solids

Yen sawijining ireng ngalangi bakal nyebrang tints dibangun liyane, bakal ana prabédan ing Kapadhetan antarane wilayah liwat werna lan sing ora liwat werna. Solusi kanggo mbangun "sugih ireng" kelir mix minangka nderek:

Cyan = 30%
Magenta = 30%
Kuning = 10%
Black = 100%

Nggunakake ireng sugih iki bakal supaya sembarang variasi Kapadhetan ketok ing barang padhet ireng. Iku uga rumus apik kanggo prodhuksi sing kandhel, seragam ireng ngalangi, sanajan iku ora bakal nyebrang werna.

unsur ireng liyane kayata aturan, jinis, lan unsur ilustrasi lancip kudu arupi 100% ireng lan nyetel kanggo overprint.

Coba nambah varnish ing kaca-kaca sing werna peteng ngalangi madhep kaca putih kanggo nyegah Nyetel mati.

 

Ngeculake Project Panjenengan

Ngajokake file, please nggunakake printah Preflight ing InDesign kanggo mriksa file.

Tulung:
• Mung gambar sing digunakake ing tata letak. Priksa manawa jeneng lan lokasi file disambung ora ngganti sawise sampeyan ngumpulake file.
• Kabeh ukuran gambar bitmapped ngirim paling sethithik 300 DPI, lan kabeh file gambar line vektor kudu paling sethithik 1200 DPI
TIFF lan EPS  file sing arep CMYK, ora RGB. Kabeh gambar TIFF, lan kabeh gambar line vektor minangka EPS.
• Kalebu kabeh  fonts  digunakake, bebarengan karo fonts printer sing cocog sing, malah yen font iki kerep digunakake.
• Ngilangke kabeh werna dienggo. InDesign kang warna cat wis "Pilih Kabeh dienggo" pilihan sing bakal mbantu kanggo nemokake lan mbusak swatches iki.
• Priksa manawa saben werna wis mung siji jeneng.
• Menakake grafis nggunakake nomer minimal langkah ing gabungan utawa nomer cilik saka TCTerms ing jalur.
• Priksa manawa dokumen Photoshop ora kalebu lapisan dienggo utawa didhelikake. Yen ora, ripping kasalahan bisa kelakon lan lapisan didhelikake uga output lan nggawe asil sing ora dikarepke.
• Ngilangke unsur mboten dipun ginakaken ing pasteboard utawa unsur sing rampung didhelikake dening obyek.
• Kabeh kaca sing duwe trims lan  bleeds  (bleeds kudu ngluwihi 3mm utawa 1/4 "ngluwihi Potong ing kabeh 4 lorone).
• Kalebu res kurang PDFs kanggo panggonan seko lan / utawa laser cithakan. Nulis nomer kaca ing laser yen folios ora print utawa res kurang PDFs kanggo panggonan seko.
• Kalebu aplikasi utawa PDF kapisah file kanggo teks lan tutup, kasus komponen (endpapers, naleni, etc.)
• panuntun dhumateng Warna, yen sampeyan nyediakke.

Sampeyan bisa ngirim file liwat wetransfer, Hightail utawa program fungsi enggo bareng file online liyane, utawa hotspot drive (nggawe manawa kanggo kalebu kabel kanggo nyambung menyang komputer). Kirim InDesing utawa hi-res print PDFs siap karo tandha Potong lan bleeds klebu.

Kanggo rincian tambahan carane nyiyapake PDFs, bukaken ing Adobe bantuan site:  https://helpx.adobe.com/indesign/how-to/indesign-create-pdf-for-print.html?set=indesign-get -started-penting-wiwitan




WhatsApp Online Chat !