Bleed Zonat

Kur ngritjen e dosjen tuaj janë tri fusha të rëndësishme të mbani në mend:

Zona Trim: Kjo është madhësia e madhësisë së faqes trim. Është madhësia se libri juaj mbaruar do të shkurtohet për të, lartësi dhe gjatësi të faqes.
Bleed: Kjo është zona që shtrihet përtej vijës trim. Nëse ju keni një sfond, imazh apo ndonjë element të projektimit që ju dëshironi për të marr gjak off faqe, ju duhet të zgjasë këtë duke 1/8 "(3 mm) përtej shenjat trim.
Zona e sigurt: Mbani kuti teksti dhe titujt e përfshira në këtë zonë të sigurt, e cila është në minimum 1/8 "(3 mm) në nga zona trim.

Printer krijon faqet e vendosura në fletë, prandaj është e rëndësishme për të ngritur bleeds në të gjitha 4 anët e faqes.

 

Menaxhimi Color

Për rezultate më të mira profilet duhet të aplikohen për të imazheve në Photoshop, jo në InDesign:
Gjatë përgatitjes fotografi imazhin tuaj në Photoshop, zgjidhni nga Edit / Convert për Profilin dhe të zgjedhin një nga të mëposhtmet nga drop down menu:
• Për GRACoL , Adobe profilin: veshura GRACoL 2006 (ISO 12647-2: 2004)
• Për FOGRA veshura, profili Adobe: veshura FOGRA39 (ISO 12647-2: 2004)
• Për Fogra, profilin e paveshura Adobe: paveshur FOGRA47 (ISO 12647-2: 2004 )

 

paraqesë Prep

Rishikoni udhëzimet në këtë seksion për të ndihmuar përgatitjen fotografi tuaj sa më saktë që të jetë e mundur. Kjo do të ndihmojë për të shmangur gabimet gjatë përpara nisjes së avionit. Nëse ju nuk jeni të sigurt se dosjet tuaja janë ngritur si duhet ju lutem kontaktoni shitjes ekzekutivin tuaj për këshilla.

 

pranueshme Files

Aplikimi Files pranuar:
• Adobe InDesign
• Adobe Illustrator (. Jo të përshtatshme për paraqitjen e brendshme Ju lutemi të kufizojë të vijë artit dhe faqe të vetme dokumente, si logot, xhaketa, etj)
• Printo PDF gatshme të krijuara nga dosjet e aplikimit të listuara më sipër

 

Font Guide Lines

Ne ju rekomandojmë që të përdorni PostScript, OpenType ose fonts TrueType. Disa fonts të korruptuar gjatë transmetimit, të tilla si djegia në DVD ose ngarkimi nëpërmjet FTP. Ne rekomandojmë compressing fonts para dërgimin e tyre.

Mos krijoni fonts që nuk kanë një font përkatëse printer. Për shembull, në programin tuaj layout ju mund të zgjidhni "Helvetica" dhe pastaj klikoni një "Bold" stil sepse ka një korrespondues "Helvetica Bold" font printer. Por nëse ju zgjidhni "Futura rëndë" dhe më pas aplikoni një "Bold" stil për atë që ju nuk do të merrni një version më të guximshme të asaj font, sepse nuk ka asnjë font përkatës printer.

Ne ju rekomandojmë që të zgjidhni font që ju dëshironi direkt në menu font sesa zgjedhjen font bazë dhe të aplikuar një stil. Me fonts të mëdha që përmbajnë shumë peshat teknikë kjo e fundit mund të bëjë rezultatet tuaja të paparashikueshme.

Kur ngritjen ngjyrën tuaj font, ju lutem mbani këto udhëzime në mendje:
8 PT. në 100% të ngjyrës të ngurta.
12 PT. në 60% në 80% të ngjyrës
16 pt. në ngjyra CMYK. Më të vogla font CMYK do të shtypura me tehe dhëmbëzuar dhe të shfaqet (regjistër ose off) fuzzy sepse dots janë të shtypura si ekran.

 

kostum solemn

Trapping është zgjeruar një grafik apo imazh nga 0.25pt për të shmangur çdo drite të bardhë apo boshllëk rreth imazhit ose grafik. Në përgjithësi ngjyra proces nuk duhet të jenë të bllokuar, edhe pse ka disa përjashtime. InDesign ka paraprakisht parametrat kurth, në përgjithësi ju nuk keni nevojë për t'u shqetësuar rreth zënë.

Ju duhet të jetë i vetëdijshëm zënë kur ju jeni duke trokitur nga një imazh ose element të projektimit nga një sfond solid. Ka dy mënyra për të shmangur drite të bardhë, ose atë që duket të jetë misregistration, duke zbatuar kostum solemn të saktë ose me overprinting. Overprinting është e rekomanduar për tekst ose hollë grafikë ose linjave, por mos harroni se overprinting do të shtojë ngjyra e caktuar e objektit në ngjyra bazë dhe mund të ndikojnë në ngjyrën objekt.

Shembull:
Nëse keni tekstin e gjelbër (c: 95, m: 0, y: 80, k: 0) ulur në një blu (c: 95, m: 20, y: 10, k: 0) sfond, ju nuk e bëni duhet të kurth për shkak të sfondit të ngurta cyan dhe nëse teksti është 16 pT. apo të vogla që ju duhet të vendosni tekstin në vulosur.

 

Image Set Up

Hi res fotografi imazh duhet gjithmonë të dorëzohen si TIFF, PSD, AI ose EPS files. Faktori më i rëndësishëm në një riprodhim të cilësisë është madhësia përfundimtare file. Të gjitha dosjet imazh duhet të jetë 300 dpi (dots per inch) dhe linja arti duhet të jetë 1200 dpi në madhësi përfundimtar.
Një imazh i madh skanuar në 150 DPI është funksionalisht ekuivalente me një imazh gjysma e se madhësia që është skanuar në 300 dpi. Të dy do të rezultojë në një skedar që është afërsisht të njëjtën madhësi.

Gjatë përgatitjes fotografi imazhin tuaj që ju duhet për të kapur sasi të drejtën e informacionit. Nëse dosjet tuaja janë shumë të vogla që shfaqen blurry ose pixelated. Nëse ata janë shumë të mëdha ata e bëjnë punën e imagesetter shumë e vështirë ose mund të prodhojnë një gabim PostScript.

Imazhet më pak se 300 dpi (ose 1200 dpi për artin e linjës) do të shkaktojë një gabim gjatë procesit përpara nisjes së avionit. Të gjitha imazhet Hi-res duhet të ngritur si CMYK, dhe jo më shumë se + 15% ose -15% të madhësisë së riprodhimit. Artwork shkarkohet nga një web site është zakonisht shumë i ulët-rezolutë për riprodhim të shtypura. Shmangni përdorimin e linjave brenda vepra arti që janë të hollë se .5 pikë.

Të gjitha imazhet duhet të dorëzohen si CMYK, jo formatin RGB. Gjithë ngjyra duhet të retouched dhe ngjyra korrigjohen në Photoshop para se të imazheve duke u importuar në InDesign.

 

Images bitmapped

Raster ose bitmap images janë të përfshira në formën e shesheve të vogla në rrjet si model, i njohur si pixels, për të përfaqësuar grafika. Çdo pixel në një imazh bitmap ka një vend dhe ngjyra vlerë të veçantë të caktuar për të. Lloji më i zakonshëm fotografi janë TIFF, EPS ose fotografi Photoshop PSD.

Gjatë përgatitjes së dosjeve fotografike për riprodhimin shtypura ju duhet pothuajse gjithmonë të prodhojë imazhe TIFF ose fotografi PSD. fotografi TIFF janë më të zakonshme, dhe janë një format të hapur, që do të thotë se ata mund të përdoren në InDesign ose Quark. fotografi PSD mund të përdoren vetëm në programin Adobe Photoshop.

Një fotografi e përbashkët imazh është një JPEG. përdoret kryesisht për fotografi, JPEG është një nga dy formate të zakonshme të skedarëve të përdorura në web. Kjo është një format të ngjeshur kështu që informacioni është humbur gjatë compression. Nëse ju keni një fotografi JPEG ju dëshironi të përdorni në shtyp, të hapur atë në Photoshop dhe zgjidhni: Image-> Mode-> CMYK ngjyra (ose Grayscale).

Kjo është në rregull për të ri-modelimi nga një imazh të madh për një më të vogël. Photoshop thjesht hedh nga piksele ekstra dhe një imazh do të shfaqet më të vogla dhe në çdo hap aq e mprehtë sa ishte më parë.

Kjo nuk është një ide e mirë për upsample nga një imazh të vogël për një më të madhe. Në këtë situatë, Photoshop shton pixels me imazhin. Programi i cakton ngjyrë në këto pixels të reja në bazë të ngjyrës së pixels fqinje. Kjo mund të rezultojë në një imazh që është blurrier se sa origjinale, siç është paraqitur në të djathtë.

Asnjëherë mos paraqesë GIF image fotografi për prodhimin e shtypura.

 

Images Black and White

Në varësi të projektit tuaj, ju mund të vendosni deri imazhet tuaja si 1 ngjyrë të zezë dhe të bardhë, duotones, ose 4 imazhe me ngjyra CMYK.

1 color image zezë dhe e bardhë është ngritur në përgjithësi duke përdorur procesin e zi. Pikat dhe hijet janë ngritur në grayscale.

2 ngjyra image bardhë e zi janë ngritur duke përdorur procesin e zezë dhe një ngjyrë PMS. Ngjyra PMS mund të përdoret për të aplikuar një ngjyrë Sepia ose PMS gri për të krijuar më shumë detaje në pikat grayscalefrom në hijet.

4 ngjyra e zezë dhe e bardhë janë krijuar duke përdorur CMYK dhe të japë më detaje nga pikat kryesore në hijet. 4 images ngjyrë të zezë dhe të bardhë kërkojnë një ekuilibër shumë delikat. Kur ngritjen fotografi tuaj, ju duhet të bëni të sigurtë që nuk ka një ngjyrë të hedhura në imazhet tuaja. Ju duhet të eliminojnë të hedhura në Photoshop para se imazhi është i importuar në InDesign.

 

Vector Ilustrimet

Output gjitha dosjet ilustrim vektor si EPS ose AI (Illustrator). Të jetë i sigurt për ndeshjen emrat ngjyra në këto fotografi të emrave të njëjtën ngjyrë në software paraqitjen.

Disa versione të Adobe Illustrator ju lejojnë të rritur ose ulur rezolucionin e daljes parazgjedhur Adobe Illustrator së. Mos të rregulluar këtë cilësim. Uljen rezolutën do të rezultojë në shtigjet formuar dobët. Ngritur atë mund të japin gabime të panevojshme gjatë përpara nisjes së avionit.

Ruani fotografi të artit linjë si imazhe bitmapped. Nëse ju ruani ato grayscale, edges mund output me një ekran gjysmëton bërë ato të duket blurry ose dehur.

 

Duke përdorur Solids Black Ink

Nëse një zonë e madhe e ngurta Zi do të jetë kalimit tints të tjera të ndërtuara, do të ketë një ndryshim në densitet midis zonave mbi ngjyrë dhe atyre që nuk janë mbi ngjyrë. Zgjidhja është që të ndërtojë një "të pasur zezë" përzierje ngjyrë si më poshtë:

Cyan = 30%
Magenta = 30%
Yellow = 10%
Black = 100%

Duke përdorur këtë zi të pasur do të shmangur ndonjë variacione densitet të dukshme në solids zeza. Ajo është gjithashtu një formulë e mirë për prodhimin e një dendur, uniform solid zi, madje edhe kur ajo nuk do të jetë e kalimit ngjyra të tjera.

elemente të tjera të zeza të tilla si rregullat, llojin, dhe elemente të hollë ilustrim duhet të jetë i përbërë nga 100% të zezë dhe të vendosur për të vulosur.

Konsideroni duke shtuar llak në faqet që janë të ngurta me ngjyra të errët përballet me një faqe të bardhë për të parandaluar vendosur off.

 

Liruar projektit tuaj

Para dorëzimit fotografi tuaj, ju lutem, përdorni komandën përpara nisjes së avionit në InDesign për të kontrolluar dosjet tuaja.

Ju lutemi të përfshijnë:
• Vetëm imazhet që janë përdorur në paraqitjen. Sigurohuni emrat dhe lokacionet e dosjeve të lidhura nuk do të ndryshojë pasi ju të mbledhë dosjet tuaja.
• Të gjitha madhësive bitmapped imazhi duhet të jetë të paktën 300 DPI, dhe të gjitha dosjet e artit e linjës vektor duhet të jetë të paktën 1200 dpi
TIFF dhe EPS  files duhet të jetë CMYK, jo RGB. Të gjitha imazhet si TIFF, dhe të gjithë art linjës vektor si EPS.
• Përfshirja e të gjitha  fonts  përdorur, së bashku me fonts tyre printer përkatëse, edhe nëse font është përdorur zakonisht.
• Eliminimi i të gjitha ngjyrave të papërdorura. Paleta InDesign është ngjyra ka një "Zgjidhi të gjithë papërdorura" opsion që do të ju ndihmojë për të gjetur dhe të fshini këto swatches.
• Sigurohuni që çdo ngjyrë ka vetëm një emër.
• lehtësuar grafika për të përdorur numrin minimal të hapave në një përzierje ose numrin më të vogël të pikëve në një rrugë.
• Sigurohuni dokumentet sigurt Photoshop nuk përfshijnë shtresa të papërdorura ose të fshehura. Përndryshe, gabime shkëlqyer mund të ndodhë dhe shtresat e fshehura të prodhimit dhe për të krijuar rezultate të papritura.
• Eliminimi i elementeve të papërdorura në kartoni apo elemente që janë të fshehura plotësisht nga objekte të tjera.
• Të gjitha faqet duhet të kenë trims dhe  bleeds  (bleeds duhet të shtrihet 3mm ose 1/4 "përtej trim në të gjitha 4 anët).
• Përfshirja e res ulëta PDF për vendosjen dhe / ose printuar lazer. Shkruaj numrat e faqeve në lazer nëse folios nuk shtypura ose res ulëta PDF për vendosje.
• Përfshirja e aplikimit ose PDF files të veçanta për tekst dhe të mbuluar, rast ndonjë komponente të tjera (endpapers, të detyrueshme, etj)
• udhëzime Color, në qoftë se ju janë furnizuar.

Ju mund të paraqesë fotografi tuaj nëpërmjet wetransfer, hightail ose të tjera sharing program skedar online, ose makinë lëvizshëm (sigurohuni që të përfshijë kabllo të lidhur në kompjuter). Submit InDesing ose Hi-res printoni PDF gati me shenjat trim dhe bleeds përfshira.

Për detaje shtesë se si për të ngritur PDF, ju lutem vizitoni faqen ndihmë Adobe:  https://helpx.adobe.com/indesign/how-to/indesign-create-pdf-for-print.html?set=indesign-get -started-thelbësore-fillestar
WhatsApp Online Chat !