getihan Waktos

Nalika nyetel file anjeun aya tilu wewengkon penting pikeun tetep dina pikiran:

Aréa motong: Ieu ukuran ukuran kaca motong. Éta ukuran yén buku Anjeun rengse bakal dipangkas nepi, jangkungna sarta panjangna kaca.
Getihan: Ieu wewengkon nu manjangan saluareun garis motong. Lamun boga kasang tukang, gambar atawa unsur desain nu Anjeun hoyong getihan kaluar kaca, anjeun kudu manjangkeun ku 1/8 "(3 mm) saluareun éta tanda motong.
Aréa aman: Simpen buleud téks na lulugu ngandung di wewengkon aman, nu di minimum 1/8 "(3 mm) dina ti wewengkon motong.

printer nu susunan nepi kaca ditumpukeun dina lambaran éta, ku kituna hal anu penting pikeun nyetél bleeds on sadayana 4 sisi kaca.

 

Manajemén warna

Kanggo hasil nu pangsaena dina propil perlu dilarapkeun kana gambar di Photoshop, moal di InDesign:
Lamun Nyiapkeun file gambar anjeun dina Photoshop, pilih tina Edit / Convert mun Profil tur milih salah sahiji di handap ti serelek handap menu:
• Pikeun GRACoL , Adobe profil: coated GRACoL 2006 (ISO 12647-2: 2004)
• Kanggo FOGRA coated, Adobe profil: coated FOGRA39 (ISO 12647-2: 2004)
• Kanggo uncoated, profil FOGRA Adobe: Uncoated FOGRA47 (ISO 12647-2: 2004 )

 

berkas Prep

Marios tungtunan dina bagian ieu pikeun mantuan nyiapkeun payil Anjeun sakumaha akurat jéntré. Ieu bakal ngabantu pikeun nyingkahan kasalahan salila preflight. Mun anjeun teu yakin yen payil Anjeun keur nyetél neuleu mangga ngahubungan eksekutif jualan anjeun nasihat.

 

Payil ditarima

Aplikasi Payil katampa:
• Adobe InDesign
• Adobe Illustrator (. Teu cocog pikeun perenah interior Mangga ngawatesan kana baris seni tur halaman tunggal dokumén, kawas logos, jaket, jsb)
• Yuyun PDFs siap dijieun tina file aplikasi nu didaptarkeun di luhur

 

Font Guide Galur

Kami ngarékoméndasikeun anjeun nganggo nota bene, OpenType atawa fon TrueType. Sababaraha fon neangan disogok salila transmisi, kayaning ngaduruk kana DVD atawa muatkeun via ftp. Urang nganjurkeun compressing fon saencan ngalebetkeun aranjeunna.

Ulah nyieun fon nu teu boga font printer pakait. Contona, dina program perenah anjeun bisa milih "Helvetica" lajeng klik a "kandel" gaya sabab aya hiji "kandel Helvetica" font printer alkana. Tapi lamun milih "Futura beurat" lajeng nerapkeun "kandel" gaya mun eta maneh moal meunang versi bolder of font anu alatan euweuh font printer alkana.

Kami ngarékoméndasikeun anjeun pilih font rék langsung dina menu font tinimbang milih font basa jeung nerapkeun gaya a. Kalawan fon badag nu ngandung loba timbangan téhnik dimungkinkeun tiasa ngadamel hasil Anjeun unpredictable.

Nalika nyetel warna font Anjeun, mangga tetep tungtunan ieu dina pikiran:
8 PT. di 100% warna padet.
12 PT. dina 60% nepi ka 80% tina warna
16 PT. dina warna CMYK. Font CMYK leutik bakal nyitak jeung edges jagged tur muncul Fuzzy (atawa kaluar register) lantaran éta titik-titik anu dicitak sakumaha layar.

 

Trapping

Trapping geus dilegaan a grafis atawa gambar ku 0.25pt ulah sagala halo bodas atanapi gap sabudeureun gambar atawa grafis. Umumna kelir prosés teu perlu trapped, sanajan aya sababaraha iwal. InDesign geus prasetél setélan bubu, umumna anjeun teu kudu salempang ngeunaan trapping.

Anjeun kudu sadar ngeunaan trapping sawaktos Anjeun keur knocking kaluar hiji gambar atawa unsur desain ti tukang padet. Aya dua cara pikeun nyingkahan halo bodas, atanapi naon nembongan jadi misregistration, ku nerapkeun trapping bener atawa ku overprinting. Overprinting disarankeun pikeun téks atanapi ipis grafik atawa garis, tapi inget yen overprinting bakal nambahan warna ditugaskeun obyék jeung warna kaayaan jeung bisa mangaruhan kana warna obyék.

Contona:
Upami Anjeun gaduh teks héjo (c: 95, m: 0, y: 80, k: 0) linggih dina bulao a (c: 95, m: 20 y: 10, k: 0) tukang, Anjeun henteu kudu bubu kusabab kasang tukang cyan solid AND lamun téks nyaéta 16 PT. atawa leutik kudu ngeset téks pikeun OVERPRINT.

 

Gambar Susunan Up

Hai res file gambar kedah salawasna dikintunkeun sakumaha TIFF, PSD, AI atanapi EPS payel. Faktor pangpentingna dina baranahan kualitas anu ukuran file final. Sakabéh payil gambar kedah 300 DPI (titik-titik per inch) jeung garis seni kedah 1200 DPI dina ukuran final.
Hiji gambar badag discan dina 150 DPI nyaeta functionally sarua jeung hiji gambar satengah yen ukuran anu discan dina 300 DPI. Duanana bakal hasil dina file anu aya kasarna ukuran sarua.

Nalika Nyiapkeun file gambar anjeun anjeun kedah candak jumlah katuhu informasi. Lamun payil Anjeun teuing leutik aranjeunna némbongan rumeuk atanapi pixelated. Mun aranjeunna badag teuing sakitu gawé imagesetter teuas teuing atawa bisa ngahasilkeun kasalahan nota bene.

Gambar kirang ti 300 DPI (atawa 1200 DPI pikeun seni garis) bakal ngabalukarkeun kasalahan dina mangsa proses preflight. Sakabéh gambar hi-res perlu nyetél sakumaha CMYK, sarta moal leuwih ti + 15% atawa -15% tina ukuran baranahan. Karya seni diundeur ti loka wéb téh biasana teuing low-resolusi pikeun baranahan print. Ulah maké garis dina karya seni anu thinner ti .5 titik.

Sakabéh gambar kudu dikintunkeun sakumaha CMYK, moal format RGB. Kabéh warna kudu retouched na warna dilereskeun dina Photoshop saméméh gambar keur diimpor kana InDesign.

 

Gambar Bitmapped

Raster atanapi bitmap gambar anu dikandung dina bentuk kuadrat leutik di grid kawas pola, katelah piksel, keur ngagambarkeun grafik. Tiap piksel dina gambar bitmap ngabogaan nilai lokasi jeung warna husus ditugaskeun ka eta. Tipeu berkas paling umum nyaéta TIFF, EPS atawa payil Photoshop PSD.

Nalika Nyiapkeun file photograph pikeun baranahan print anjeun kudu ampir sok ngahasilkeun gambar TIFF atawa payil PSD. file TIFF anu leuwih umum, sarta nu hiji format buka, nu hartina memang maranehna bisa dipaké dina InDesign atanapi Quark. file PSD ngan bisa dipaké dina program Adobe Photoshop.

file gambar umum sejen nyaéta JPEG. Utamina dipaké pikeun foto, JPEG mangrupakeun salah sahiji dua format file umum dipaké dina web. Ieu mangrupakeun format dikomprés jadi informasi anu leungit salila komprési. Upami Anjeun gaduh file JPEG rék dipaké dina citak, muka éta di Photoshop tur pilih: Image-> Mode-> CMYK Warna (atawa Grayscale).

Éta ok mun resample ti gambar badag ka leutik salah. Photoshop saukur throws kaluar piksel tambahan sarta hiji gambar bakal muncul leuwih leutik sarta unggal bit saperti seukeut nya éta saméméh.

Éta pernah mangrupakeun ide nu sae pikeun upsample ti gambar leutik ka gede salah. Dina kaayaan ieu, Photoshop nambihan piksel pikeun gambar. program nu nangtukeun warna kana ieu piksel anyar dumasar kana warna piksel tatangga. Ieu bisa ngahasilkeun hiji gambar nu geus blurrier batan aslina, sabab ditémbongkeun ka katuhu.

Pernah ngalebetkeun file gambar GIF pikeun produksi print.

 

Gambar Hideung Putih

Gumantung kana proyék anjeun, anjeun tiasa nyetél Gambar anjeun sakumaha 1 Warna 4 Gambar warna CMYK hideung bodas, duotones, atawa.

1 Warna gambar hideung bodas anu nyetél umumna maké prosés hideung. Highlights sarta bayangan anu nyetél dina grayscale.

2 Warna gambar hideung bodas nu nyetél maké prosés hideung sarta warna PMS. The PMS warna bisa dipaké pikeun nerapkeun hiji warna sepia atanapi PMS abu mun nyieun rinci deui dina highlights grayscalefrom kana bayangan.

4 Warna hideung bodas nu dijieun maké CMYK sarta nyadiakeun paling jéntré ti highlights kana bayangan. 4 Gambar hideung bodas warna merlukeun kasaimbangan pisan hipu. Nalika nyetel file, anjeun kudu pastikeun yén aya lain warna tuang di gambar Anjeun. Anjeun kudu ngaleungitkeun matak di Photoshop saméméh gambar ieu diimpor kana InDesign.

 

vektor ilustrasi

Kaluaran sakabéh file vektor ilustrasi salaku EPS atanapi AI (Illustrator). Pastikeun cocog ngaran warna dina file ieu kana ngaran tina kelir sarua dina software perenah.

Sababaraha versi tina Adobe Illustrator ngidinan Anjeun pikeun ngangkat atawa nurunkeun resolusi kaluaran standar Adobe Illustrator urang. Ulah ngaluyukeun setelan ieu. Nurunkeun resolusi bakal ngahasilkeun jalur kirang kawangun. Raising eta bisa masihan kasalahan perlu salila preflight.

Simpen file seni garis sakumaha gambar bitmapped. Lamun nyimpen éta stasiun grayscale, edges bisa kaluaran ku layar halftone nyieun eta muncul rumeuk atanapi jagged.

 

Ngagunakeun Hideung Ink padet

Lamun hiji wewengkon badag tina hideung solid bakal nyebrang tints diwangun sejen, bakal aya bédana dina probability density antara wewengkon leuwih warna jeung jelema anu teu leuwih ti warna. Leyuran nyaéta ngawangun "euyeub hideung" tint campuran saperti kieu:

Cyan = 30%
magénta = 30%
Konéng = 10%
Hideung = 100%

Ngagunakeun hideung euyeub ieu bakal nyegah ti variasi dénsitas atra dina padet hideung. Éta ogé rumus alus keur ngahasilkeun hiji padet, seragam hideung padet, sanajan eta moal nyebrang kelir séjén.

elemen hideung lianna kayaning aturan, jenis, sarta elemen ilustrasi ipis kudu diwangun ku 100% hideung disetel ka overprint.

Mertimbangkeun nambahkeun varnish dina kaca anu warna poék solid nyanghareup kaca bodas pikeun nyegah diatur pareum.

 

Ngaleupaskeun Project anjeun

Méméh ngirimkeun file Anjeun, mangga nganggo paréntah Preflight di InDesign mariksa koropak anjeun.

Mangga di antarana:
• Ngan gambar nu dipaké dina perenah di. Pastikeun ngaran jeung lokasi koropak numbu ulah ngarobah sanggeus Anjeun ngumpulkeun payil Anjeun.
• Kabéh ukuran gambar bitmapped kedah sahenteuna 300 DPI, sarta sakabeh file seni garis vektor kedah sahanteuna 1200 DPI
TIFF jeung EPS  file kedah CMYK, moal RGB. Sakabéh gambar sakumaha TIFF, sarta kabeh seni garis vektor saperti EPS.
• Di antarana sadayana  fon  dipaké marengan fon printer saluyu maranéhanana, sanajan font ilahar dipaké.
• Ngaleungitkeun sakabeh kelir henteu kapake. InDesign urang palette warna ngabogaan "Pilih Sadaya henteu kapake" pilihan anu bakal nulungan anjeun nomeran posisi jeung ngahapus swatches ieu.
• Pastikeun tiap warna boga ngan hiji ngaran.
• simplify nu grafik ngagunakeun jumlah minimum hambalan dina adun atawa jumlah pangleutikna titik dina jalur anu.
• Pastikeun dokumén Photoshop teu kaasup lapisan henteu kapake atanapi disumputkeun. Upami teu kitu, Kujang kasalahan bisa lumangsung sarta lapisan disumputkeun bisa output sarta nyieun hasil kaduga.
• Ngaleungitkeun elemen henteu kapake dina pasteboard atawa elemen nu lengkep disumputkeun ku objék séjén.
• Kabéh Kaca kudu boga trims na  bleeds  (bleeds kedah manjangkeun 3mm atawa 1/4 "saluareun motong dina sagala 4 sisi).
• Di antarana res low PDFs pikeun panempatan jeung / atawa laser printout. Tulis nomer kaca dina lasers lamun folios teu nyitak atanapi res low PDFs pikeun panempatan.
• Di antarana aplikasi atanapi PDF misah koropak téks sarta panutup, bisi sagala komponén séjén (endpapers, ngariung, jsb)
• hidayah Warna, upami anjeun supplying.

Anjeun tiasa ngalebetkeun file liwat wetransfer, Hightail atawa program babagi payil online sejenna, atawa dibabawa drive (pastikeun pikeun ngawengku kabel pikeun nyambung ka komputer). Nepikeun InDesing atanapi hi-res nyitak PDFs siap kalawan tanda motong na bleeds kaasup.

Pikeun rinci tambahan dina cara nyetél PDFs, mangga buka di Adobe pitulung loka:  https://helpx.adobe.com/indesign/how-to/indesign-create-pdf-for-print.html?set=indesign-get -started-penting-beginners




WhatsApp Online Chat !